Bachbloesemtherapie

Bachbloesem therapie is een alternatieve geneeswijze die is ontwikkeld door de Engelse arts Edward Bach. Het is gebaseerd op het idee dat bepaalde bloesems van planten een helende werking kunnen hebben op emotionele en psychische klachten.

Volgens Edward Bach zijn negatieve emoties de oorzaak van veel lichamelijke en psychische problemen. Door gebruik te maken van verschillende Bachbloesems, die elk specifieke emoties vertegenwoordigen, wordt geprobeerd deze negatieve emoties in balans te brengen.

Er zijn in totaal 38 verschillende Bachbloesems, elk gericht op een specifieke emotie of gemoedstoestand. Bijvoorbeeld, de bloesem "Impatiens" kan helpen bij ongeduld en stress, terwijl de bloesem "Mimulus" wordt gebruikt bij angsten en fobieën.

De bloesems worden meestal in druppelvorm ingenomen, verdund in water of direct onder de tong ingenomen. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling op andere therapievormen en kunnen veilig worden gebruikt bij zowel volwassenen als kinderen.

Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is voor de effectiviteit van Bachbloesem therapie, melden veel mensen positieve resultaten op het gebied van emotioneel welzijn en het verminderen van stress. Het is echter belangrijk om te vermelden dat deze therapie geen vervanging is voor de reguliere medische zorg.

 

1e consult € 35,- (incl. 1 flesje op maat gemaakte Bach Bloesem druppels)

vervolgconsult € 25,- (incl. 1 flesje op maat gemaakte Bach Bloesem druppels)
Los flesje Bach Bloesem druppels (alleen verkrijgbaar na in ieder geval 1 consult)